2017-09-14

Ögonblick 3 2017

I senaste numret av Ögonblick kan du bland annat läsa om hur hiphop kan hjälpa barn med autism att sätta ord på sina känslor.

Bild

Sommaren 2016 anordnade Anton Håkansson och Elin Tellebo ett rap-event för barn med autism och ADHD. Det blev så uppskattat att de upprepade eventet i somras. Anton och Elin är övertygade om att rap, som är en del av musikstilen hiphop, är ett bra verktyg för att lära sig att uttrycka sig, formulera känslor och få självförtroende.

 

Ögonblick har träffat brukarombudsmannen Ann-Katrin Hegvold. Botkyrka kommun i Stockholm är först i landet med att ha en brukarombudsman. Ann-Katrin fungerar som en länk mellan de som har stöd av omsorgen, de som arbetar inom omsorgen, tjänstemän och politiker. Hennes uppgift är bland annat att samla in synpunkter och föra dem vidare till rätt mottagare.

 

 

I höst ska Peter Strömberg springa maraton och samtidigt uppmärksamma autism. Under tonåren tränade Peter boxning och styrkelyft, men sedan har han tänkt på träning mer än han faktiskt tränat. Plötsligt hade han passerat 40 och hade barn som sprang snabbare och var uthålligare än han själv. Det blev en tankeställare. I Ögonblick berättar Peter själv om förberedelserna inför maratonloppet som han springer för sonen Melvin.

 

Dessutom som alltid ledare, Hannas hörna, läsarbrev, notiser, nya böcker med mera.

« Tillbaka